Teması “Kentsel Hazırlıklar ve Toplum Eğitimi Projesi” olan “ Güvenli Şehir Güvenli Yaşam İstanbul 2009 Buluşması” 14-15 Ağustos 2009 tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.
14 Ağustos 2009 Cuma günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkan, başkan yardımcıları ve yöneticileri başta olmak üzere ilçe kaymakamlıkları, ilçe sivil savunma ve arama kurtarma birlikleri ile belediyelere ait arama kurtarma ekipleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri, ilçe sağlık grup başkanlıkları, ilçe müftülükleri ve afetle ilgili kurum ve kuruluşlar katılımcı olarak yer aldılar. Yaklaşık 1000 kişinin yoğun katılımı ile gerçekleşen buluşmanın ilk gününde toplum eğitimi projesi olan “Güvenli Yaşam Gönüllüleri”nin Sayın İstanbul Valisi Muammer Güler (2009) tarafından lansmanının yapılmasının ardından T.C İstanbul Valiliği tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında depreme karşı güçlendirme çalışmaları tamamlanmış olan, “ Tülin Manço İlköğretim Okulu ” ile “ Edirnekapı Kız Öğrenci Yurdu”nun açılışları telekonferans bağlantısı aracılığı ile İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler (2009) ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Direktörü Kazım Gökhan Elgin tarafından yapıldı.
ISMEP projesi kapsamında hazırlanan 15 eğitim modülü hazırlık sürecinde görev alan danışmanlar –Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Mustafa Erdik’ i temsilen Dr. Cüneyt Tüzün, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Nuray Karancı, Doç.Dr. Alper İlki, DASK Genel Sekteri Serpil Öztürk Yakut, İstanbul Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Can Avcı- tarafından kamu oyuna tanıtıldı.
Buluşmanın ikinci günü olan, 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü, İstanbul ilçe belediyeleri başta olmak üzere ilçe kaymakamlıkları, ilçe sivil savunma ve arama kurtarma birlikleri ile belediyelere ait arama kurtarma ekipleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri, ilçe sağlık grup başkanlıkları, ilçe müftülükleri ve afetle ilgili kurum ve kuruluşlarının katılımı ile “Kentimizde Afetlere Karşı Zarar Azaltma, Hazırlık, Müdahale ve İyileştirme” ana başlıklı 3 oturum gerçekleştirildi.